Recept: Poradíme vám, jak si udělat svěží salát Hobak Bokkeum

Eva Lenská
Gastronomie
Foto: YouTube screen

Hobak Bokkeum je jednoduchý korejský pokrm, který můžete použít jako salát nebo přílohu. Dělá se z cukety a je hotový raz dva. My vám přinášíme recept.

Tento pokrm je zdravý a na jeho výrobu není třeba mnoho surovin. Všechny jsou dostupné nebo nahraditelné. Saeujeot lze nahradit rybí omáčkou a vegetariáni mohou použít sójovou omáčku. Kdo chce, může do pokrmu přidat i nasekanou cibuli.

Co budeme potřebovat:
1 střední cuketu
2 čajové lžičky saeujeotu (solené krevety) nebo rybí omáčky
1 čajová lžička mletého česneku
1 pórek jemně nasekaný
1 čajová lžička sezamového oleje
1 čajová lžička sezamových semínek (nejlépe drcených)
slunečnicový olej

Postup:
Omytou cuketu rozkrojíme podélně na půlky a vydlabeme semínka. Poté ji nakrájíme příčně na plátky.

Na pánvi rozehřejeme olej na středně vysokou teplotu. Vložíme do něj cuketu, česnek a saeujeot nebo rybí omáčku. Dobře promícháme a 2-3 minuty smažíme. Pak podlijeme troškou vody.

Dále přidáme sekaný pórek, sezamový olej a sezamová semínka. Pokračujeme ve vaření, dokud cuketa nezměkne a nebude průsvitná. Poté můžeme servírovat.

Zdroj: koreanbapsang.com

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.