Recept: Připravte si lahodný, horký a kořeněný indický masala chai

Eva Lenská
Gastronomie
Foto: maxpixel.net

Nejen v zimě, ale i v létě se člověk může chtít zahřát a dát si s přáteli horký, kořeněný nápoj. Co vyzkoušet populární indický masala chai? Přinášíme vám recept.

Masala chai nebo také chai tea, chai latte tea pochází z Indie a návodů na jeho přípravu je několik, protože v každém státě jej připravují jinak. V Kašmíru ho třeba připravují ze zeleného čaje, ačkoli běžnější je čaj černý.

Co budete potřebovat:
7 šálků vody
6 lžic hnědého cukru
5 cm čerstvého oloupaného a nasekaného zázvoru
1 celá skořice
6 tobolek zeleného kardamonu
12 celých hřebíčků
2 bobkové listy
1 lžíce semen fenyklu
1/2 lžičky černého pepře
2 lžíce černého čaje (nejlépe darjeelingu)
1 šálek plnotučného mléka

Postup:
Do hrnce dejte vodu, zázvor, skořici, bobkové listy a další koření. Přiveďte k varu a pak vařte ještě asi 20 minut. Poté hrnec odstavte, přisypte černý čaj a nechejte ho 10 minut luhovat.

Mezitím ohřejte mléko. Nápoj v hrnci sceďte a do scezené tekutiny přidejte hnědý cukr a teplé mléko, které můžete ještě předtím vyšlehat do pěny, pokud chcete.

Tak a nyní můžete směle uspořádat „chaiovou“ párty!

Zdroj: ​allrecipes.com

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.