Muzeum čokolády na Jeju uspokojí chuťové pohárky každého milovníka sladkostí

Eva Lenská
Cestování
Foto: Seongbin Im/flickr.com

Pro milovníky čokolády a návštěvníky ostrova Jeju je nachystáno sladké překvapení v podobě muzea čokolády. Pojďme tento sladký ráj navštívit alespoň skrze článek.

Muzeum čokolády se nachází v Daejeong-eup, Seogwipo na ostrově Jeju. Vzhled budovy a kamenná zeď, dodává muzeu zvláštní kouzlo. Vypadá trochu jako nějaký hrad. Je to druhé největší muzeum čokolády na světě a první v Asii. Pro milovníky čokolády je toto místo ideálním místem, kde se dozví o čokoládě úplně vše.

Foto: Seongbin Im/flickr.com

Otevřeno je od 10 – 18 hodin a návštěvníci jsou uvítáni pohárkem lahodné kávy. Při vstupu do muzea si mohou přečíst pokyny, které jsou napsané v korejštině, angličtině, čínštině a japonštině, aby si prohlídku mohli vychutnat i návštěvníci z ciziny. Muzeum přetéká zajímavými informacemi a ukázkami souvisejícími s pěstováním, sklizní a zpracováním čokolády. Na zdi nechybí ani plakát z populárního filmu Karlík a továrna na čokoládu.

Pro děti je tu vánoční místnost, v níž se říká, že Vánoce jsou po celý rok. Vzdělávací areál je uspořádán spíš jako laboratoř nebo kuchyně, kde se děti mohou dozvědět vše o vlastnostech čokolády a technice tvorby tabulek čokolády i bonbonů. Nahoře je pak pokročilejší verze, kde odborníci pracují na velkém množství ručně vyráběných čokoládových dobrot, které se prodávají ve zdejším obchodě. Kuchyň je čistá, dobře vybavená a zcela otevřená (za sklem) pro veřejnost, která si vše pečlivě fotografuje.

Foto: ulterior epicure/flickr.com

Muzeum čokolády už není nejmladší, bylo otevřeno v roce 2002, ale pořád má mlsalům co nabídnout. Je tu k vidění například čokoládový vodopád (neboli čokopád), přístroje na výrobu čokolády, různé plakáty a obaly, věci připomínající čokoládu, kakaové boby, mapy atd. 

Co dělá toto muzeum jedinečným? Možnost vyrobit si vlastní čokoládu, což uvítají hlavně děti. Pokud tedy budete mít cestu na Jeju a rádi mlsáte, rozhodně muzeum navštivte.

Zdroj: jejutourism.wordpress.com, jejutourism.blogspot.com

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.