Mozaika ze sushi překonala v Hongkongu světový rekord
Dílo úctyhodných rozměrů pokrývající plochu 37,57 čtverečních metrů, na které se použilo přes 20 tisíc kousků sushi, spatřilo světlo světa 8. ledna 2014 a překonalo o celou čtvrtinu předchozí rekord z norského Bergenu.
Takhle vypadala mozaika v celé své kráse
FOTO: chinadaily.cn
Na tvorbě mozaiky spolupracovalo přes sto odborníků a z důvodu zachování čerstvosti komponentů se celá akce odehrávala na kluzišti zimního stadionu při teplotě mínus 4 stupně Celsia. Mezi osmi různými ingrediencemi figuroval nejvíce losos a tuňák. Všechny tyhle lahůdky samozřejmě nepřišly nazmar. Poté co docvakaly spouště fotoaparátů a byl proveden zápis rekordu, mohli přítomní diváci zdarma vyzkoušet, jak chutná světové prvenství. Samozřejmě by ani to nestačilo, a proto byly kousky suši rozděleny do svačinových přepravek a věnovány charitativním organizacím.

A proč je motivem mozaiky číslo deset? Byla totiž vytvořena při příležitosti desátého výročí založení restauračního řetězce Taste of Japan Group sídlícího v Hongkongu. Ačkoli se může zdát, že šlo o jednorázovou akci, na její přípravu bylo potřeba plných šest měsíců a zhruba 1 milion hongkongských dolarů. Pro zajímavost - použité kousky lososa byly darovány organizací Norwegian Seafood Council.
No řekněte – nechtěli byste se zúčastnit takovéhle ultimátní “all you can eat party”?

FOTO: chinadaily.com.cn

A proč je motivem mozaiky číslo deset? Byla totiž vytvořena při příležitosti desátého výročí založení restauračního řetězce Taste of Japan Group sídlícího v Hongkongu. Ačkoli se může zdát, že šlo o jednorázovou akci, na její přípravu bylo potřeba plných šest měsíců a zhruba 1 milion hongkongských dolarů. Pro zajímavost - použité kousky lososa byly darovány organizací Norwegian Seafood Council.
No řekněte – nechtěli byste se zúčastnit takovéhle ultimátní “all you can eat party”?

FOTO: chinadaily.com.cn
Nástěnka

19:53 |
08.06
Tyckin

07:51 |
07.05
Tyckin

19:12 |
05.05
Tyckin