Ájurvédská lékařka z Indie doporučuje na akné pastu z listů guave

Eva Lenská
Ostatní
Foto: Flickr.com/mauro halpern

Máte rádi guave, ovoce, které pochází z Jižní Ameriky, ale pěstuje se také v Indii? Ochutnali jste jej někdy? Věřte, že jeho listy pomohou zkrášlit vaši pleť a zbavit ji akné a pigmentových skvrn.

Rozlučte se s akné, jizvičkami a pigmentovými skvrnami pomocí pasty z guave! Indky s tím mají dobré zkušenosti. Pokud máte k rostlině či ovoci přístup, jen do toho!

Máte rádi guave? A víte, že listy tohoto lahodného ovoce jsou prospěšné pro pokožku člověka, zvláště pokud trpíte problémy jako akné, jizvičky, pigmentové skvrny a nerovnoměrný tón pleti?

Pokud problém není příliš závažný, můžete vyzkoušet snadný domácí lék vyrobený z pasty z guavových listů. Listy, stejně jako ovoce, obsahují draslík a kyselinu listovou, což z nich dělá superpotravinu pro vaši pokožku.

Ájurvédská doktorka Priya Bahuleyan nedávno na Instagramu sdílela, že listy guave mají vynikající léčivou vlastnost. K tomu dodala: „Listy guave mají antimikrobiální účinek díky účinným látkám, jako jsou isoflavonoidy, kyselina gallová, kyselina askorbová, karotenoidy, které pomáhají v boji proti kožním infekcím a zánětům. Antioxidanty navíc opravují poškození kůže.“

Foto: Ilf/flickr.com

Mimo to přidala návod, jak pastu vyrobit a použít:

Způsob přípravy: Připravte si pastu z čerstvých listů guave (jemné listy jsou lepší) a několika kapek vody.

Použití:
Umyjte si obličej teplou vodou nebo ho na 5 minut napařte. Rovnoměrně na něj naneste čerstvou pastu. Těsně před úplným zaschnutím, obličej opláchněte čistou studenou vodou.
Dělejte to 2-3krát za týden, asi měsíc, abyste dosáhli jasnější a zářící pokožky.

Zdroj: indianexpress.com

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.