Budou v Koreji přísnější pokyny pro focení a natáčení zvířat?

Eva Lenská
Ostatní
Foto: Pixabay.com

Ochránci zvířat v Jižní Koreji řeší další problém. Skupina pro práva zvířat totiž požaduje přísnější pokyny k fotografování zvířat. V článku se dozvíme proč.

Agentura na ochranu zvířat uvedla, že více než polovina pracovníků mediálního průmyslu se zkušenostmi s fotografováním zvířat, fotografovala zvířata bez dodržování příslušných pokynů. Korejští obhájci práv zvířat provedli průzkum mezi 157 pracovníky z filmového, rozhlasového a mediálního průmyslu, ve kterém 65 procent nebo 95 respondentů fotografovalo zvířata bez dodržování pokynů.

Pouze 20 procent z nich lokalizovalo nedalekou veterinární kliniku před fotografováním zvířat. Dalších 13 procent uvedlo, že zvířata během focení zemřela nebo byla zraněna, zatímco 8 procent odpovědělo, že vidělo zvířata během focení úmyslně usmrcovat nebo týrat.

Na škodě nebyla pouze zvířata, protože 8 procent respondentů také uvedlo, že zvířata během focení ublížila lidem. Na otázku celkového prostředí k fotografování zvířat, si 69 procent dotázaných myslelo, že celkové podmínky jsou špatné.

Respondenti požadovali přísnější standardy a nové pokyny při při focení zvířat (31 procent), aby zajistily lepší prostředí pro fotografování zvířat. Jiní požadovali povinné školení zaměstnanců v oblasti práv zvířat (23 procent), zavedení a distribuci pokynů pro zacházení se zvířaty (21 procent) a přísnější represivní opatření pro týrání zvířat (11 procent).

Co si o této problematice myslíte vy?

ZDROJ: koreabizwire.com

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.