Nenazývejte Kim Jaejoonga starším! Ikonické hvězdě to způsobí deprese!

Michaela Pašková
Hudba
Foto: facebook.com/CJESJYJ

Nestárnoucí idol si za svou kariéru získal srdce mnohých. Jeho hudba se v poslední době stala více jemnou. Proč tomu tak je? Z čeho má noční můry?

Kim Jaejoong působí na hudební scéně nějaký ten pátek a je uznáván mnohými, a to ať už pro jeho extrémně dobrý vzhled, anebo hudbu. Otázky ohledně tajemství jeho krásy a hladké pleti jsou mu pokládány skoro denně. Jeden by si řekl, že už má naučenou odpověď, kterou neustále opakuje, ale není tomu tak. V tomto článku se společně dozvíme, proč se v poslední době zaměřil na balady, jaké je jeho nynější tajemství krásy anebo čeho se obává.

Řekni nám něco o Tender Love.
Ze všech mých sólo alb je to první baladická titulní skladba. Ze všech balad, které jsem kdy zpíval, myslím, že je to jedna z nejvíce uvolněných. Od prvního taktu má instrumentál intenzivní pocit opuštění. Když jsem ji nahrával, cítil jsem, že mé srdce vyskočí jen z poslouchání instrumentálky. Co nejvíce to bylo možné jsem se snažil uvolnit svůj hlas a zbavit se vokálních technik. Je to balada, která upřímně zachycuje pocit lásky, aniž by se do emocí vkládaly techniky.

Na co ses během procesu nahrávání nejvíce soustředil?
Na uvolnění. Nejdůležitější věcí je to, že poslední píseň, kterou jsem nahrál, byla titulní Tender Love. Takže celková atmosféra byla uvolněná. Někteří lidé by to možná neřekli stejně, ale já jsem při jejím nahrávání přemýšlel nad zbavením se veškerého napětí.

Důvod, proč je titulní?
Doposud jsem dělal hodně hudby založené na vizuální stránce. Vzhledem k tomu, že jsem předtím ukázal tolik energie, pomyslel jsem si, že tichá balada by byla tentokrát lepší. Tak jsem si ji vybral. Poslali mi nespočet baladických písní, ale když jsem poslouchal demo této, lidé ji moc neschvalovali. Nebyli proti, ale moc ji nechválili. Pro mě byla ale na prvním místě. Je to píseň, která mi umožnila nechat mě jít a zpívat. Napadlo mě, že to je ono. Proto jsem si ji vybral za titulní.

Vrátil ses po čtyřech letech. Jakou zpětnou vazbu chceš nejvíce slyšet?
V dnešní době existuje mnoho hudebních stránek a aplikací. Jak bych to řekl. Lidé si v nich tvoří své vlastní playlisty. Doufám, že alespoň jedna z mých písní bude zařazena v něčím playlistu. Poslouchal jsem Tender Love hodně před spaním. Je dobrá k uspání. Doufám, že si ji všichni poslechnete předtím, než půjdete spát.

Je něco nového, co zažíváš prostřednictvím svých propagací?
Vše je velmi nové. Vidět lidi, které jsem vídával dřív, je nové, protože uplynulo tak moc času. Nevím, co mám říci lidem, které jsem předtím nikdy nepotkal. Jsem velmi stydlivý. Cítím se jako vzdálený soused. Chci se s nimi sblížit, ale nevím, co říkat. Termíny jako Kkondae a Latte se teď používají k popisu starších. Obávám se, že budu buď nazýván Latte, nebo osloven někým, kdo řekne ‚za mých mladých let‘. Takže jsem stále zdvořilý k lidem, kteří jsou o více než deset let mladší než já. Někdy se přistihnu, že si dávám příliš velký pozor na to, abych ten termín neslyšel a jsem trochu nervózní.  

Co bys dělal, kdybys mohl strávit den se svými fanoušky?
Jet na výlet vlakem.

Pokud bys mohl 24 hodin žít jako někdo jiný, kdo by to byl?
Won Bin.

Kdy vypadáš nejlépe?
Po sprše.

Co chceš říci osobě vedle tebe?
Kolik ti teď je?

Jak se zbavuješ stresu?
Pojídáním hodně dobrého jídla.

Které tři věci by sis vzal na neobydlený ostrov?
Nůž, zapalovač, velký hrnec.

Co tě podle tebe činí atraktivním?
Pro každého je to jiné.

Máš nějaké tajné tipy v péči o krásu?
V těchto dnech používám hodně produktů.

Jako kdo by ses chtěl znovu narodit?
Chci se narodit jako já.

Momenty, kdy si myslíš, že stát se zpěvákem bylo nejlepší rozhodnutí?
Kdykoliv vystupuji.

Koncem loňského roku získal vítězství v kategorii mužů v 37. ročníku The Best Jeanist Award 2020. Toto ocenění od roku 1984 udílejí Japan Jeans Association a The Okayama Prefecture Apparel Industry Association.

  Zdroj: pořad Pops In Seoul & tokyohive.com

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.