Co říkají Kep1er, které obdivují Girls’ Generation, na pokračování odkazu skupin I.O.I a IZ*ONE?

Michaela Pašková
Hudba
Foto: twitter.com/official_kep1er

Začátek nového roku se nese ve znamení debutu projektové skupiny Kep1er, která spadá pod společnosti WAKEONE a Swing Entertainment.

Projektová skupina byla utvořena prostřednictvím survival show Girls Planet 999. Předpokládá se, že působit bude do roku 2024.

Pojmenování skupiny kombinuje Kep, což znamená chytání snů, s číslovkou 1 neboli skutečností, že se devět děvčat spojilo jako jedna, aby byly nejlepší. Rovněž odkazuje na planetu Keplet a zároveň je inspirováno německým astronomem Johannesem Keplerem.

Členky jsou Yujin, Mashiro, Xiaoting, Chaehyun, Dayeon, Hikaru, Huening Bahiyyih, Youngeun a Yeseo.

Dne 3. ledna proběhla on-line showcase na počet vydání debutového alba FIRST IMPACT.

Foto: soompi.com

„Přistoupily jsme k našemu debutu s myšlenkou, že absolutně nezklameme fanoušky, kteří s námi byli od Girls Planet 999,“ prohlásila Yujin a ohledně barvy skupiny pokračovala: „zatím jsem trochu opatrná, pokud jde o její identitu, ale doufám, že se Kep1er může stát zářivou skupinou dodávající lidem sílu.“

Na otázku, co je odlišuje od ostatních skupin 4. generace, Hikaru odpověděla: „Naše energie a výkon. Máme energii lidí, kteří se ženou za svými sny. Tuto energii předvedeme prostřednictvím našich vystoupení.“

V Kep1er debutovaly členky, které jsou spojeny s jinými skupinami. Yeseo byla v Busters, CutieL a zároveň působila jako pre-debutová členka Pritti. Yujin spadá pod CLC a Hikaru byla členkou +GANG. „Jelikož jsme se znaly od show a sblížily se, mohly jsme vést spousty konverzací. Tvrdě jsme dřely, abychom spolu mohly hovořit a komunikovat,“ zmínila Yujin.

Chaehyun byla dříve trainee ve společnosti SM Entertainment, kde se seznámila s členkami dnešních aespa. Řekla: „aespa sunbaenim mi poslaly zprávu, ve které mi gratulovaly. Stálo v ní: ‚Brzy se budeme moci vídat v čekárnách televizních stanic.‘. Jsou tak zaneprázdněné, že jsem je v poslední době neviděla, ale jsem nadšená, že je uvidím.“

Děvčata za svůj vzor zvolila legendární Girls’ Generation. Tiffany byla dokonce mentorkou v Girls Planet 999. „Myslíme si, že je tak super, že všechny členky mají své vlastní osobnosti a půvab, ale mohou se dát dohromady pro tak úžasné vystoupení,“ uvedla Youngeun.

Závěrem zmínily pokračování odkazu, který po sobě zanechaly Mnet projektové skupiny I.O.I a IZ*ONE. „Nebyly jsme schopny si to plně uvědomit, protože jakmile show skončila, byly jsme zaneprázdněné přípravou našeho debutového alba. Než abychom se cítily pod tlakem, jsme nadšené. Chceme tvrdě pracovat a ukázat cool image stejně jako naše starší kolegyně,“ prohlásila Dayeon.

V den pořádání on-line showcase bylo zároveň oznámeno pojmenování fanoušků, kteří si nyní říkají Keplian. Oficiálními barvami jsou kombinace levandulové s bílou a levandulové se žlutou.

Debutové album FIRST IMPACT obsahuje písně See The Light, WA DA DA, MVSK, Shine (Kep1er ver.), Another Dream (Kep1er ver.) a O.O.O (Over&Over&Over) (Kep1er ver.).

Zaujala vás nová projektové skupina?

Zdroj: soompi.com

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.