Režisérka Frankie Chen: Krutost The Wolf je také zkušenost, smutné scény se vymazat nemohou

Michaela Pašková
Film / TV
Foto: mydramalist.com

Seriál The Wolf se těšil obrovské popularitě. Kolik minut před vysíláním se režisérka dozvěděla, že konečně vstoupí na obrazovky? To, a ještě více zjistíte v našem článku.

Režisérka Frankie Chen se nedávno v rámci Front Line od Tencent rozpovídala o The Majesty of Wolf, zkráceně The Wolf. Tento očekávaný seriál byl v listopadu odvysílán po neuvěřitelných třech letech od konce natáčení. Prozradila, že se dozvěděla o vysílání přesně třicet minut předtím, než začalo. Obávala se, zda si seriál udrží popularitu, jelikož všechny epizody byly vydány hned první den.

Její obavy se ovšem nevyplnily. Seriál byl po dlouhou dobu trendem na čínské sociální síti Weibo a jeho části horlivě probírány. Líbací scény, osobnost hlavní mužské postavy, silný druhý hlavní muž v historii, výrazy a podobně. Frankie Chen promluvila o smutném konci, svém hodnocení hlavních postav a mnohém dalším.

Fanoušci a uživatelé internetu se shodli na tom, že je seriál příliš smutný a krutý, zejména tedy jeho konec. Režisérka uvedla, že krutost je také zkušenost. Přijímá kritiku, ale objasňuje, že smutné scény se kvůli tomu nemohou vymazat.

Zvažovala, jestli zabít Zhu You Wena (Darren Wang), anebo Ma Zhai Xing (Lin Qin). Její myšlenkové pochody byly takové, že Zhu You Wen pro ni udělal tolik, že teď je řada na ní, aby něco udělala pro něj. „V celém seriálu její postava dozrála nejvíce. Umřít pro vlčího chlapce byl pro ni nejlepší konec. V souladu s růstem její postavy je pro mě tento konec ještě více dokonalý.“

Mluvíme-li o útrapách hlavní postavy, Frakie Chen, která se s Darren Wangem zná delší dobu díky jejich předchozím spolupracím, zmínila, že natáčel mnoho bojových scén, kdy byl často vzhůru nohama a jeho obličej rudl. Během několika scén musel také běžet jako vlk, což je samozřejmě vzhledem k biologii lidského těla velmi obtížné.

Navíc The Wolf byl pro něj první kostýmový seriál. Ve scénáři měl hodně vět a často si je opakoval i pozdě v noci, čehož byla při návratu na hotel několikrát svědkem. Stejně jako Cao Hua, další z režisérů, zmínila, že často natáčeli ve výškách v Shangri-La a měli tak problémy s dýcháním. Když Darren Wangovi nabízela svou příruční záložní láhev vzduchu, vždy ji odmítal se slovy, že je v pořádku a zvládne to.

38jiejie.com

Roli Zhu You Wena mu nabídla krátce poté, co skončilo natáčení Our Times. Důvod? Cítila, že je velmi divoký a má typ mužného charisma, který v dnešní době mnoho mužům schází. Darren Wang měl zpočátku jisté výhrady, protože měl pocit, že by vlčího chlapce nedokázal správně vykreslit. Frankie Chen však odhalila, že jeho výkon předčil její očekávání.

Během natáčení ho nikdy nechválila a říkala mu různé věci v domnění, že není spokojena s jeho výkonem. „Například: ‚Xiao Zhan je opravdu dobrý.‘ Nechte ho se soustředit a mít pocit, že je v krizi. Právě naopak Xiao Zhan mohl mít trochu obavy. V předchozích rozhovorech zmínil, že se cítil jako v krizovém režimu. Je opravdu velmi pracovitý. Cítila jsem se jím uklidňována.“

Poté, co byl seriál vypuštěn do světa, Darren Wang věnoval na Instagramu post své zesnulé mamince. Chtěl, aby se na seriál podívala. Když režisérka přijela do nemocnice poté, co jeho mamka zemřela, řekl jí, že je v pořádku a ať se o něj nebojí. Nicméně věděla, že se pouze snažil potlačit své emoce a uniknout jim. Nechtěl hovořit o náhlém úmrtí matky, protože to bylo velmi bolestivé. Den předtím, než jeho mamka zemřela, mu uvařila polévku a nechala mu ji v lednici. Později, když Frankie Chen a její tým šli k němu domů na večeři, ta polévka tam stále byla.

Když uviděla tento příspěvek, cítila se potěšená. Zatímco všichni ostatní byli smutní, ona cítila, že to pro Darren Wanga byla forma uvolnění, kdy dal konečně svým emocím průchod. „Měla jsem pocit, že vyrostl, začal být rozumný a chápavý. Začal čelit své bolesti. Myslím si, že tento seriál je zvláštním darem, který dává své mamce. Nezklamal ji.“

Následně přišla na řadu Li Qin. Prozradila, že obě do sebe vkládaly velké naděje. Měla pocit, že Li Qin chce po natočení několika seriálů velkou změnu. Zmínila, že Li Qin vynaložila velké úsilí a byla velmi pracovitá. Často spolu procházely různé části scénáře, ale v podstatě jí nechtěla říkat, jak má hrát. Dala jí misi, aby na svou postavu pohlížela dívčíma očima. S pomocí Li Qin byla svědkem, jak postava Ma Zhai Xing vyrostla z malé dívky ve válečnici. Během plačící scény například plakala tak moc, že hlas měla chraplavý. Bohužel hlasy všech byly nadabovány.

V další části se společně podíváme, co režisérka prohlásila o Xiao Zhanovi.


Zdroj: 38jiejie.com

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.