České chutě a asijská inspirace: Keema Matar

15:00 | 23.09.2015 abhorsenka 0
V dalším receptu ze série asijských jídel z dostupných surovin si vyzkoušíme chuť Indie.  Kořeněné mleté maso a další dobroty v celozrnné placce zvané chapati, to najdete v článku.
Moje Keema Matar
Moje Keema Matar FOTO: abhorsenka/AsianStyle.cz
Než se pustíme do přípravy Keema Matar, jen malá rada: nešetřete kořením!
Indické jídlo je aromatické, plné výrazných chutí a právě proto nám chutná. Tak zapomeňte na slovo „přiměřeně,“ neboť v orientální kuchyni je přiměřené množství koření o dost větší, než jsme zvyklí.

Koření určitě bez problémů seženete a jedinou zásadní změnou v receptu je druh masa. Jehněčí maso jsem nahradila běžnou směsí mletého masa z obchodu. (Pokud seženete mleté jehněčí, tak super a pokud si namelete vlastní maso, bod pro vás)
Jako přílohu použijeme chapati – nekvašený celozrnný chléb, podobný tortilám. (i tortily jsou fajn)

 
Potřebujeme:
500g mletého masa
½ šálku mraženého hrášku
1 cibule
2 střední brambory
2 rajčata
1 lžička mletého koriandru
2 lžičky mletého zázvoru
2 lžičky suš. česneku
2 lžičky kari
1 lžička kurkumy
1 lžička chilli
2 lžičky římského kmínu (rozdrtit v hmoždíři)
2 lžíce oleje
1 hustý bílý jogurt
½ čínského zelí
sůl a pepř

 
Postup:
  1. Na větší pánvi rozehřejeme olej a smažíme na něm na drobno nakrájenou cibuli, když zesklovatí, přidáme na minutu všechno koření a nakonec solí dochucené mleté maso.
  2. Maso na pánvi za stálého míchání opečeme a potom přidáme na kostičky nakrájené brambory a nakrájená, slupek zbavená rajčata. Přiklopíme a dusíme cca 10 minut, přidáme do směsi mražený hrášek a ještě asi 10 minut dusíme do měkka.
  3. Chapatis placky zabalíme do dobře navlhčeného pečícího papíru (nebojte se namočit ho pod tekoucí vodou) a v předehřáté troubě ohřejeme.
  4. Čínské zelí si nakrájíme na proužky a lehce osolíme a opepříme.
  5. Podáváme tak, že z placky vytvoříme kornout, naplníme masem, zelím a navrch ještě přidáme lžíci jogurtu.
 

Dobrou chuť!
Napište nám pak, jak vám jídlo chutnalo do komentářů.


FOTO: ​abhorsenka/AsianStyle.cz

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9