Kimči smažená rýže s tofu [Recept]

kimchi rice
FOTO: rocor/flickr.com
Tento jednoduchý recept vyžaduje jen několik ingrediencí a tou nejdůležitější je kimči. Pak už jen stačí mít den předem uvařenou rýži a můžete začít.
Potřebujeme:
Rýži a kimči použijeme v poměru 3:1 i v jiném množství než je v receptu.
3 šálky vařené rýže
1 šálek kimči
80g tofu
½ šálku vody (část je vhodné nahradit štávou z kimči)
2 lžíce chilli pasty (gochujang)
2 lžičky sezamového oleje
1 lžíce rýžového oleje
1 jarní cibulka
1 lžíce sezamových semen
Postup:
Dobrou chuť!
Potřebujeme:
Rýži a kimči použijeme v poměru 3:1 i v jiném množství než je v receptu.
3 šálky vařené rýže
1 šálek kimči
80g tofu
½ šálku vody (část je vhodné nahradit štávou z kimči)
2 lžíce chilli pasty (gochujang)
2 lžičky sezamového oleje
1 lžíce rýžového oleje
1 jarní cibulka
1 lžíce sezamových semen
Postup:
- Na pánvi rozpálíme olej a na kostičky nakrájené tofu v něm smažíme do zlatova, potom přidáme kimči a společně smažíme 3 minuty.
- Jako další přidáme rýži, vodu a štávu z kimči i chilli pastu. Vše dobře zamícháme a dusíme společně asi 10 minut.
- Do hotového jídla přidáme sezamový olej, sezamová semena, nakrájenou cibulku a můžeme podávat.
Dobrou chuť!
Nástěnka

15:22 |
08.04
kacarlol

16:21 |
02.04
MinYeon

15:01 |
28.03
kacarlol