Thajská dýňová polévka

14:00 | 07.05.2015 abhorsenka 4
Připravte si krémovou polévku s chutí kokosu a kari koření podle našeho receptu.
pumpkin coconut soup
pumpkin coconut soup FOTO: bookchen/flickr.com

Dýňová polévka je známá i v Evropě, ale Thajská dýňová polévka je vylepšená o chuť Asie. Vyzkoušejte její chuť s naším receptem.
 

Potřebujeme:
1 kg máslové dýně
1 cibuli
1 plechovku kokosového mléka
1 litr vývaru (zeleninový, kuřecí)
1 lžíci kari koření
olej na smažení
sůl
pepř
pražená dýňová semena
 

Postup:
1) Na oleji osmažíme cibuli a kari koření, za chvíli přidáme na kostičky nakrájenou dýni a vše zalijeme vývarem. Vaříme dýni do měkka.
2) Když je dýně uvařená, přidáme do polévky kokosové mléko a tyčovým mixérem rozmixujeme polévku na hladký krém. Dochutíme solí a pepřem.
3) Na talíři polévku posypeme praženými semeny.
 
Náš jednoduchý recept si určitě najde své fanoušky. Přejeme vám dobrou chuť!


Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9