Jak si připravit Dalkbal – Pikantní kuřecí nožky

19:00 | 26.03.2015 abhorsenka 10
Korejský recept pro kulinářské dobrodruhy. Příprava je jednoduchá, jen budete muset zapátrat po pařátkách a navštívit speciální obchod.
Kuřecí nožky
Kuřecí nožky FOTO: Alpha/flickr.com

Pikantní kuřecí nohy se v Koreji podávají hlavně v barech a restauracích jako pochutina při pití alkoholu. Je to pořádně ostré a v Evropě nezvyklé jídlo.

 
Potřebujeme:
1,5 kg kuřecích nohou
8 cm zázvoru

na omáčku:
2 lžíce sojové omáčky
2 lžíce soju
2 lžíce cukru
1 lžíci strouhaného zázvoru
2 lžíce drceného česneku
2 lžíce gochujang (fermentovaná chilli pasta)
2 velké papriky jalapeňo
½ cibule
2 lžičky pepře
1 lžíce sezamového oleje
2 jarní cibulky
 

Postup:
1) Nohy vaříme v osolené vodě s kousky zázvoru cca 35 min
2) Nohy očistíme a odstraníme drápky
3) Jarní cibulku a cibuli nakrájíme na drobno, jalapeňo na větší kousky
4) Smícháme zbylé ingredience na omáčku i cibuli a papričky a ve směsi obalíme nohy
5) Nohy buď grilujeme, nebo smažíme na pánvi, dokud nezačnou tmavnout
 

Máte odvahu ochutnat podivnou kuřecí pochoutku? Nebo jste pařátky už ochutnali?
 

ZDROJ: korasiankitchen.com


Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9