Hovězí maso Shigureni [Recept]

Beef Shigureni
FOTO: Kakel.R/flickr.com
Hovězí maso Shigureni je japonský pokrm podávaný s rýží. Není nijak složitý a můžete si maso připravit i na několik dní dopředu.
Potřebujeme:
450 g hovězího dle vlastního výběru
30 g zázvoru
1 šálek vody
4 lžíce sojové omáčky
3 lžíce cukru
1 lžíce saké
1 lžíce rýžového vína
Postup:
- Zázvor a maso nakrájíme na tenké plátky. (maso se lépe krájí částečně zmrazené)
- Do hrnce s vodou přidáme všechny ingredience kromě masa a přivedeme k varu.
- Do vroucí vody přidáme maso a mícháme, aby se neslepilo dohromady.
- Maso vaříme zakryté 20-30 min (čas je orientační, záleží na druhu masa) do změknutí, pak hrnec odkryjeme a ještě vaříme, dokud se voda téměř neodpaří.
- Podáváme jako příkrm k rýži.
ZDROJ: japanesecooking 101.com
Nástěnka

09:31 |
30.01
jameswick1...

10:39 |
10.01
8BB76E1

19:53 |
08.06
Tyckin