Jjajang tteokbokki - rýžové koláčky s omáčkou z fazolí [Recept]
Nemáte rádi pálivá jídla, nebo vám to zdravotní stav nedovoluje, ale rádi byste zkusili korejské tteokbokki? Přichystali jsme si pro vás velmi chutnou variaci této oblíbené pochoutky.
Jjajang tteokbokki
FOTO: TerkaS/AsianStyle.cz
Suroviny:
- 1 balení rýžových koláčků
- jajang omáčka (lze zakoupit jak v tekuté podobě, tak práškové)
- půl hrnku hrášku
- 1 cibule
- svazek jarní cibulky
- 4 hrnky nasekaného zelí
- 4 pláty korejských "rybích koláčků" (fish cake)
- 500 g vepřového masa
- 1 vylisovaný stroužek česneku
- 1 polévková lžíce sójové omáčky
- 2 polévkové lžíce cukru
- 2 polévkové lžíce ústřicové omáčky
- 2 polévkové lžíce olivového oleje
- 2 hrnky vody
- 1 hrnek vody smíchané s kukuřičným škrobem
- sůl na dochucení
Propláchněte rýžové koláčky a na pár minut je namočte, poté nechte okapat. Nakrájejte vepřové maso a rybí koláčky na malé kousky. Na hrubší kousky nakrájejte cibuli, jarní cibulku a zelí. Olivový olej rozehřejte v pánvi a nechte v něm provonět česnek s jarní cibulkou. Přidejte sójovou omáčku a maso, chvíli smažte. Následně přisypejte cibuli a zelí a smažte doměkka. Zalijte vodou a jjajang omáčkou a dobře promíchejte. Přidejte rybí koláčky a přiveďte k varu. Dochuťte ústřicovou omáčkou a cukrem, před solením omáčku ochutnejte. Podávejte posypané hráškem.




Nechte si chutnat!
ZDROJ: blog.moonberry.com
Nástěnka

10:39 |
10.01
8BB76E1

19:53 |
08.06
Tyckin

07:51 |
07.05
Tyckin