Znáte hijiki?
Hijiki patří mezi často používáné přísady při přípravě asijských pokrmů. Jednoduché a přesto tak výživné!
Hijiki
FOTO: Flickr.com/KatteBelletje
Hijiki je druh mořských řas používaný do nimono (jídlo vařené v ochuceném vývaru), salátů a dalších pokrmů, především japonské kuchyně.
Řasa hijiki má obvykle černou barvu a je krátká, tenká, ale má dlouhé stonky, které se také někdy jedí. Obvykle bývá dostupná v sušené formě a před použitím musí být znovu hydratována.
Hijiki je plná živin, jako jsou vláknina, vitamíny a minerály, tyto řasy mají zejména hodně železa. Pokud máte obavy o zdraví a zajímá vás zdravé stravování, hijiki může být super potravina (z moře), kterou hledáte.
Zajímavé ale je, že řasa hijiki obsahuje také značné množství arzénu, ovšem v Japonsku je široce konzumována a obvykle není problém, pokud jí nejíte nadměrné množství.
ZDROJ: japanesecooking101.com
Nástěnka

10:39 |
10.01
8BB76E1

19:53 |
08.06
Tyckin

07:51 |
07.05
Tyckin