Thajská krevetová pánev na medu [Recept]
Máte chuť na mořské plody a zároveň nechcete v kuchyni strávit celou věčnost? Máme pro vás jednoduchý recept, který zvládne opravdu každý. Tak s chutí do toho!
Krevety se zeleninovou oblohou
FOTO: TerkaS/AsianStyle.cz
Ingredience:
- cca půl kila krevet
- 1 prolisovaný stroužek česneku
- 1/2 lžičky prolisovaného nebo sušeného zázvoru
- 4 lžíce medu
- 2 lžíce sójové omáčky


Postup:
- Nejprve si očistíme krevety. Odlomíme hlavičku a nožičky, oloupeme z nich tvrdou skořápku a podélným řezem po hřbetě nařízneme asi půl centimetru dovnitř, abychom mohli párátkem vypreparovat bílé nebo černé střívko (může být i lehce nazelenalé). Ocásek necháme, ale nedoporučuji ho při konzumaci jíst.
- Poté si v misce smícháme česnek, med, zázvor a sójovou omáčku. Vzniklou směs rozdělíme na dvě poloviny.
- Krevety v jedné polovině omáčky marinujeme 15-30 minut. Následně krevety vyndáme a marinádu vyhodíme.
- Na rozehřáté pánvi s troškou oleje orestujeme krevety z obou stran dozlatova. Buďte pozorní, krevety se mohou snadno připálit.
- Podáváme zalité zbytkem omáčky.
Jako přílohu můžete servírovat rýži, brambory nebo třeba zeleninu orestovanou na másle.
Dobrou chuť!
Dobrou chuť!
Nástěnka

10:39 |
10.01
8BB76E1

19:53 |
08.06
Tyckin

07:51 |
07.05
Tyckin