Rýžová kaše okayu pro sílu i zdraví [Recept]
Máte problémy s trávením? Něco na vás leze a chcete si dopřát jídlo, které vás posílí? Hledáte recept, který bude vhodný i pro ty nejmenší? Vyzkoušejte okayu!
Okayu s umeboshi a řasou
FOTO: Lucie Onari Kreslová
Ingredience pro dva:
- 65 gramů bílé japonské rýže
- 550 ml vody
(+ sůl, umeboshi, jarní cibulka, máslo a 2 vejce)
Postup:
1. Zvažte rýži, vložte ji do hrnce a několikrát propláchněte vodou z kohoutku.
2. Tuto vodu vylijte a nalijte místo ní odměřenou vodu, v tomto případě 550 ml.
3. Vařte na středním plameni bez poklice.
4. Když voda začne vřít, rýži zamíchejte, přikryjte pokličkou a vařte na nejmenší. S poodklopenou pokličkou vařte asi 35 minut.
5. Vypněte plamen a rýžovou kaši dle chuti osolte.
6. Na závěr můžete smíchat s předem připravenými míchanými vejci (dávám dvě a dělám na másle), přidat umeboshi a nakrájenou jarní cibulku.
7. Dobrou chuť!
- 65 gramů bílé japonské rýže
- 550 ml vody
(+ sůl, umeboshi, jarní cibulka, máslo a 2 vejce)
Postup:
1. Zvažte rýži, vložte ji do hrnce a několikrát propláchněte vodou z kohoutku.
2. Tuto vodu vylijte a nalijte místo ní odměřenou vodu, v tomto případě 550 ml.
3. Vařte na středním plameni bez poklice.
4. Když voda začne vřít, rýži zamíchejte, přikryjte pokličkou a vařte na nejmenší. S poodklopenou pokličkou vařte asi 35 minut.
5. Vypněte plamen a rýžovou kaši dle chuti osolte.
6. Na závěr můžete smíchat s předem připravenými míchanými vejci (dávám dvě a dělám na másle), přidat umeboshi a nakrájenou jarní cibulku.
7. Dobrou chuť!
Nástěnka

09:31 |
30.01
jameswick1...

10:39 |
10.01
8BB76E1

19:53 |
08.06
Tyckin