Rýžová kaše okayu pro sílu i zdraví [Recept]

13:00 | 24.02.2020 Zita 0
Máte problémy s trávením? Něco na vás leze a chcete si dopřát jídlo, které vás posílí? Hledáte recept, který bude vhodný i pro ty nejmenší? Vyzkoušejte okayu!
Okayu s umeboshi a řasou
Okayu s umeboshi a řasou FOTO: Lucie Onari Kreslová
Ingredience pro dva:

- 65 gramů bílé japonské rýže
- 550 ml vody
(+ sůl, umeboshi, jarní cibulka, máslo a 2 vejce)

Postup:

1. Zvažte rýži, vložte ji do hrnce a několikrát propláchněte vodou z kohoutku.
2. Tuto vodu vylijte a nalijte místo ní odměřenou vodu, v tomto případě 550 ml. 
3. Vařte na středním plameni bez poklice.
4. Když voda začne vřít, rýži zamíchejte, přikryjte pokličkou a vařte na nejmenší. S poodklopenou pokličkou vařte asi 35 minut.
5. Vypněte plamen a rýžovou kaši dle chuti osolte.
6. Na závěr můžete smíchat s předem připravenými míchanými vejci (dávám dvě a dělám na másle), přidat umeboshi a nakrájenou jarní cibulku.
7. Dobrou chuť!

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9