Polévka z hokkaido dýně [Recept]
Připravte si jemnou polévku z dýně hokkaido, která vás nejen zahřeje, ale i poskytne řadu důležitých vitamínů.
Zasytí i zahřeje
FOTO: Recept na jídlo
Ingredience:
Postup:
- 1 hokkaido dýně
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- olivový olej
- lžíce másla
- sůl, pepř
- 1 kostka zeleninového bujónu
- voda
- 220 ml smetany na vaření
- (muškátový oříšek či kari dle chuti)
Postup:
- Dýni rozkrojte a vyndejte z ní semínka (ty můžete osolit, opepřit, pokapat olivovým olejem a upražit v trobě spolu s dýní).
- Nakrájejte dýni na měsíčky a dejte na pečící plech. Osolte, opepřte a pokapejte olivovým olejem.
- Pečte v troubě po dobu 40 min zhruba na 200 stupňů. Dýně je hotová, až bude měkká, když do ní píchnete nožem.
- Oddělte nožem slupku od dužiny a tu nakrájete na kostičky.
- V hrnci rozpusťte máslo a zesklovaťte na něm nakrájenou cibuli a česnek.
- Vmíchejte na kostičky nakrájenou dýni.
- Vše zalijte vodou tak, aby voda zalila veškerou zeleninu.
- Přidejte bujón i koření a vařte zhruba 10 min.
- Směs buď rozmačkejte či rozmixujte- výsledek bude jemnější.
- Nakonec do celé polévky vlijte kelímek smetany.
- Podávejte teplé s další smetanou či opraženými semínky.
- Tip: Pokud necháte polévku odpočinout přes noc, chuť se rozleží a bude ještě lepší.
- Itadakimasu!
Nástěnka

10:39 |
10.01
8BB76E1

19:53 |
08.06
Tyckin

07:51 |
07.05
Tyckin