Polévka z hokkaido dýně [Recept]

06:11 | 27.10.2017 Zita 0
Připravte si jemnou polévku z dýně hokkaido, která vás nejen zahřeje, ale i poskytne řadu důležitých vitamínů.
Zasytí i zahřeje
Zasytí i zahřeje FOTO: Recept na jídlo
Ingredience:
  • 1 hokkaido dýně
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • olivový olej
  • lžíce másla
  • sůl, pepř
  • 1 kostka zeleninového bujónu
  • voda
  • 220 ml smetany na vaření
  • (muškátový oříšek či kari dle chuti)

Postup:
  1. Dýni rozkrojte a vyndejte z ní semínka (ty můžete osolit, opepřit, pokapat olivovým olejem a upražit v trobě spolu s dýní).
  2. Nakrájejte dýni na měsíčky a dejte na pečící plech. Osolte, opepřte a pokapejte olivovým olejem.
  3. Pečte v troubě po dobu 40 min zhruba na 200 stupňů. Dýně je hotová, až bude měkká, když do ní píchnete nožem.
  4. Oddělte nožem slupku od dužiny a tu nakrájete na kostičky.
  5. V hrnci rozpusťte máslo a zesklovaťte na něm nakrájenou cibuli a česnek.
  6. Vmíchejte na kostičky nakrájenou dýni.
  7. Vše zalijte vodou tak, aby voda zalila veškerou zeleninu.
  8. Přidejte bujón i koření a vařte zhruba 10 min.
  9. Směs buď rozmačkejte či rozmixujte- výsledek bude jemnější.
  10. Nakonec do celé polévky vlijte kelímek smetany.
  11. Podávejte teplé s další smetanou či opraženými semínky.
  12. Tip: Pokud necháte polévku odpočinout přes noc, chuť se rozleží a bude ještě lepší.
  13. Itadakimasu!

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9