Fazolková pasta ANKO [Recept]

07:32 | 26.09.2017 Zita 0
Udělejte si vlastní hřejivou pastu anko a vydejte se objevovat ráj japonských nejen podzimních jídel! Připravíte z ní želé jokan, sladké placičky dorayaki, sladkou polévku zenzai s mochi a mnoho dalšího.
Díky anko si budete moct udělat celou řadu dezertů a naladit se tak na podzimní vlnu
Díky anko si budete moct udělat celou řadu dezertů a naladit se tak na podzimní vlnu FOTO: Youtube.com
Ingredience:
  • 200 g fazolek azuki
  • voda
  • 200 g cukru
  • špetka soli


Postup:
  1. Dejte fazolky přes noc nasáknout do vody- optimálně tak na 10 hodin.
  2. Fazolky properte čerstvou vodou a vložte do velkého hrnce.
  3. Zalejte je tak 2 palci vody. Dejte plamen na největší.
  4. Až se voda začne vařit, přiklopte hrnec poklicí a vypněte.
  5. Nechte odstát 5 min, poté je přelijte přes sítko.
  6. Vraťte zpět do hrnce a zalijte je vodou tak, aby byla hladina lehce nad fazolkami. Plamen na největší.
  7. Až se začnou vařit, snižte plamen na střední a nechte bublat.
  8. Občas JEMNĚ fazolky popostrčte, ale buďte opatrní, abyste nepoškodili slupku.
  9. Dolévejte vodu tak, aby zakrývala fazolky (bude se vyvařovat), ale opět ZLEHKA- hrozí narušení slupky.
  10. Vařte na středním plameni krátce přes hodinu. 
  11. Po hodině vyjměte jednu fazolku a zkuste ji stisknout prstem. Pokud to jde hladce, jsou hotové.
  12. Dejte plamen znovu na nejvyšší a ve třech dávkách přimíchávejte cukr. Opatrně míchejte.
  13. Až se hmota při míchání nesteče dohromady a zůstane cca 2 sekundy na místě tahu čára, máte dovařeno. Stačí už jen přidat špetku soli.
  14. Nechte vychladnout a poté snězte či využijte jako součást dalších receptů. Anko pastu můžete skladovat týden po uvaření v lednici a až měsíc v mrazáku.
  15. Itadakimasu!


Původní recept zde.

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9