Domácí japonské curry [Recept]

16:00 | 09.03.2017 Zita 2
Recept na domácí poctivé kare raisu- bez konzervantů a masoxů! Připravte si i vy královskou pochoutku japonských restaurací.
Kare raisu
Kare raisu FOTO: Justonecookbook.com
Kari bylo sice do Japonska importováno Brity, netrvalo však dlouho a zrodila se jeho pravá japonská verze. Dnes je k dostání v mnoha restauracích a díky tomuto receptu si ho budete moci během hodinky udělat i vy z pohodlí domova.

Co budete potřebovat?
 
  • 1 balení kuřecích prsou
  • 2 mrkve
  • 2 cibule
  • 1 větší brambora
  • 1 sladké jablko- nevynechat!
  • 1 lžíce strouhaného zázvoru
  • 2 stroužky česneku
  • 1 litr kuřecího vývaru
  • kapka oleje
  • sůl, pepř
  • domácí curry roux
  • 1 lžíce kečupu
  • 2 lžíce sojové omáčky

Jak na to?
 
  1. Nakrájíme si cibuli, oloupanou mrkev (do trojúhelníčků) a brambory, které necháme namočené po dobu 15 minut ve vodě, aby se uvolnil zbytečný škrob.
  2. Rozdrtíme česnek a zázvor.
  3. Odstraníme přebytečný tuk a kůži z kuřete, nakrájíme na kostičky. Osolíme a opepříme.
  4. Ve velkém hrnci si na středním plameni osmahneme cibulku a přidáme česnek se zázvorem.
  5. Přidáme maso a vaříme do té doby, než změní barvu na bílou.
  6. Přidáme mrkev a zalijeme vývarem.
  7. Počkáme, až se vývar začne vařit a odebereme tuk, co se vytvoří na hladině.
  8. Přímo do hrnce nastrouháme oloupané jablko. Zamícháme.
  9. Osolíme dle chuti a necháme na 20 minut probublat.
  10. Přidáme brambory a čekáme až změknou. Mezitím si uděláme curry roux. Do 45 gramů roztopeného másla vmícháme 4 lžíce hladké mouky a mícháme na malém plameni okolo 20 minut. Barva by měla být světlounce hnědá. V žádném případě černá- černá barva symbolizuje, že jste jíšku připálili! Do směsi vmíchejte lžíci kari, garam masaly a lžičku papriky. Pečlivě zamíchejte a odeberte ze sporáku.
  11. Do hotového curry roux, které máme v kastrůlku přidáme naběračku (nebo dvě) vývaru.
  12. Curry pastu vmícháme do hrnce. Přidáme kečup a sojovou omáčku.
  13. Zmírníme plamen a čekáme, až omáčka zhoustne.
  14. Podáváme s rýží a popřípadně s uvařeným vejcem.

Dobrou chuť! Itadakimasu!

ZDROJE: justonecookbook.com/japanesechickencurry

Diskuze

Momentálně nepodporujeme Internet Explorer 9