Nha Trang – místo, které přitahuje turisty z celého světa

Cestování
Foto: wikimedia.org

Nha Trang je pobřežní město ve Vietnamu a hlavní město provincie Khánh Hòa. Je jednou z nejoblíbenějších turistických destinací, a to zejména díky svým plážím a vodám vhodným k potápění.

Toto místo přitahuje mnoho turistů z celého světa, a to jak batůžkáře, tak i movité cestující. Ale velmi populární je samozřejmě i mezi Vietnamci. Patří sem také zátoka Nha Trang Bay, která je považována za jednu z nejkrásnějších zátok vůbec.
 
Jednou za dva roky se zde koná Mořský festival, který přiláká ještě větší množství turistů než obvykle. V roce 2008 se Nha Trang stalo jevištní scénou pro Miss Universe a v roce 2010 pro Miss Earth. Pro rok 2016 bylo toto místo zvoleno za hostitele Asijských plážových her.

Foto: Pixabay

Někdy se Nha Trang říká historickým názvem také Champa, z něhož tu zůstaly slavné věže Po Nagar. Až do období francouzské kolonizace nebývalo místo Nha Trang ničím jiným než rybářskou vesničkou. Podle Francouzů to bylo ale ideální místo na koupání, a tak se rozhodli investovat a proměnit ho na letovisko.
 
Na své si zde přijdou jednoznačně i milovníci potápění. Spolu s nebeskými plážemi, horkými prameny, různorodými druhy ryb a barevnými korálovými útesy pod vodou, se Nha Trang zařadilo mezi nejlepší místa k potápění a šnorchlování. Od ledna do srpna je zde nejlepší počasí na koupání a opalování.

Foto: pixabay

Kromě pláží je Tha Trang také známým zábavním centrem Vietnamu. Je zde řada komplexů jako Vinpearl land, Tri Nguyen akvárium, resort Hon Tam a další.

Okolí Nha Trang pak nabízí také krásné lesy, vodopády a hory Hon Ba. Pokud jste přehřáti slunečním svitem, vaše pocity zde určitě zmírní čistý vzduch a chladivé teploty.  Vědci odhadují, že v těchto horách žije více jak 60 ohrožených druhů živočichů a roste zde kole 40 vzácných rostlin. Takže pokud vás unaví pláže, může být tím pravým místem k návštěvě právě Hon Ba.

Foto: Khánh Hmoong / flickr.com

Po příjezdu do Nha Trang budou turisté ohromeni mimo jiné i jeho pochoutkami, většinou z různých druhů mořských ryb. Město je ve Vietnamu známé také díky výrobě vysoce kvalitní a údajně nejchutnější rybí omáčky. Tato omáčka hraje důležitou roli v tajných recepturách místních specialit.

Zdroj: vietnamonline.com, wikipedia.org

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.