Bambusový ostrov Koh Russei potěší ty, kteří mají rádi samotu

Eva Lenská
Cestování
Foto: Flickr.com/Ian Cochrane

Krásná místa jsou všude na světě. V Kambodži můžete narazit na Bambusový ostrov, kterému se také říká Koh Russei nebo Koh Russey. Je tam klid a teplá, křišťálově čistá voda. Takový malý ráj.

Bambusový ostrov Koh Russei je jedním ze skupiny malých ostrovů v Thajském zálivu, které se nacházejí asi 4,5 km od města Sihanoukville v Kambodži. Po mnoho let sloužil výhradně jako malá základna kambodžského námořnictva. Rostoucí počet turistů v Sihanoukville však přinesl na ostrov cestovní ruch.

Jízda lodí na tento malý ostrov trvá asi 30 minut a jakmile tam dorazíte, zjistíte, že na ostrově žije asi jenom 30 lidí. Na sever orientované půlměsícové pláži má Bambusový ostrov jen několik bungalovových středisek, restaurací a barů.

Na rodíl od pevniny nejsou ostrově stánkaři a pouliční prodejci. Bungalovy přímo na pláži jsou lemované stromy, kterým se říká přesličník přesličkolistý. Obvykle se na ostrově setkáte jen s několika jednodenními výletníky.

Až přijde soumrak, ostrov bývá prakticky opuštěný. Elektřina je poskytována dvěma generátory od brzkého rána do večera, ale poté se musíte spoléhat pouze na měsíc a hvězdy.

Foto: Flickr.com/Ian Cochrane

Bambusový ostrov má teplou a křišťálově čistou vodu, vhodnou ke koupání. Spolu se zlatými písečnými plážemi a krásným přírodním prostředím je to takový malý ráj. Po celém ostrově najdete stezky, takže můžete prozkoumat džungli rostlinstva. Na pláži nechybí volejbalová síť. Na ostrov se dá dostat trajektem z pláže Ochheuteal.

Zdroj: cs.hotels.com, en.wikipedia.org

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.