5 dobrodružných aktivit, které můžete vyzkoušet v Nepálu

Eva Lenská
Cestování
Foto: pixabay

Nepál je malý vnitrozemský asijský stát, tím se však nenechte zmást. Je domovem mnoha ekosystémů, od okouzlujících himálajských vrcholů až po malebné nížiny. V této zemi můžete zažít hromadu dobrodružství.

Horská cyklistika

Obliba horské cyklistiky v Nepálu roste. Přestože je Nepál himálajská země, má také velmi rovinatý terén, takže tam existují cyklistické trasy, které se liší obtížností; snadné stezky, které vyžadují několik hodin, a náročné stezky, které vyžadují několik týdnů a velmi dobrou fyzičku. Nejběžnější místa vhodná pro cyklistiku jsou kolem Káthmándú a údolí Pokhara. Důvodem je dostupnost dobrých půjčoven kol a dobře vybudovaných tras. Pokud však toužíte po větším dobrodružství, vyrazte na venkov.

Bungee jumping

Bungee jumping je jedním z nejvíce vzrušujících dobrodružných sportů, kterým se můžete věnovat. V Nepálu jsou jedinou odpalovací rampou pro bungee jumping závěsné mosty, ale lze skákat také z budov nebo útesů. Nepál vám nabídne tento dobrodružný skok v přírodním prostředí a na místech s vysokou nadmořskou výškou.

Foto: Pixabay

Horolezectví

Horolezectví není pro každého. Vyžaduje zdatnost a dobré vybavení. Nepál je pro tento sport jako dělaný. Na nepálské vrcholy, kterých je v zemi požehnaně, je nejlepší lézt na jaře a na podzim. Když dobře vyberete, bude to skvělá aktivita i pro začínající horolezce. Během tohoto dobrodružství potkáte nádherná údolí i vysoké průsmyky a budete mít zjevně neuvěřitelný výhled na himálajské pohoří. Nezapomínejte však na bezpečnost.

Rybaření

Rybaření je určeno hlavně těm nadšencům, kteří mají dostatek času a spoustu trpělivosti! Jedná se o zajímavý ekologický sport a přestože rybolov v Nepálu není příliš inzerován, má obrovský potenciál. V himálajských vodách je k dispozici více než sto druhů ryb. Podle druhů ryb, které chcete chytat, můžete lovit v řekách jako Karnali, Seti, Trishuli a Kaligandaki.

Foto: pixabay

Rafting na divoké vodě

Himálajské řeky jsou dlouhé a čisté a vzhledem k jejich těsné blízkosti tajících sněhových čepic často zuřivě proudí, což je ideální pro rafting na divoké vodě. Užívat si mohou zkušení rafťáci i začátečníci. Pro začátečníky jsou lepší jednodenní výlety. Vícedenní výlety na divoké vodě mohou trvat až dva týdny. Nevhodnějšími řekami jsou Kali Gandagi, Tamur, Sunkoshi a Karnali. Rafting na divoké vodě však přináší mnoho rizik, takže bezpečnost je neuvěřitelně důležitá.

Zdroj: meganstarr.com

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.