Botanická zahrada v Penangu ohromí zalesněnými kopci, nezbednými makaky a květinovým festivalem

Eva Lenská
Ostatní
Foto: Jenny Mackness/flickr.com

Pro milovníky botanických zahrad tu máme další tip na výlet. Mohou zavítat do botanické zahrady v Penangu a objevit tak její krásy a skvosty.

Stoleté stromy, zalesněné kopce, kvetoucí kaktusy, palmy a obrovské lekníny – to jsou jen některé z přírodních pokladů, které čekají na návštěvníky botanické zahrady v Penangu. Tento krásně pěstěný 50 hektarový park je známý také jako vodopádová zahrada, kvůli kaskádovým vodopádům v okolí. Je pýchou Penangu.

Botanická zahrada byla založena v roce 1884 Brity. Původně sloužila jako výzkumné středisko studující komerční životaschopnost vzácných rostlin z různých částí světa. Zahrada dnes nabízí nejen klid od ruchu města, ale také vzdělávání v botanické oblasti. 

Návštěvníci si mohou vybrat z mnoha tras a vychutnat si tak mnohé krásy zahrady. K dispozici mají například orchidárium, arboretum, japonskou zahradu, bylinkovou zahradu, kaktusovou zahradu, dům begónií nebo vodní zahradu. Nechybí ani prodejna, občerstvení a toalety. Po zahradě se lze také projet za menší poplatek. Osoby se zdravotním postižením však mohou jet zdarma.

Bez zvířat by to také nebylo ono. Po zahradě se pohybují veverky, ještěrky, divoká prasata a samozřejmě makakové. Pokud máte chuť na něco dobrého a uděláte si piknik, zvědaví a loupeživí makakové mohou být problémem. Pozor na jejich mlsné choutky. Každý rok se v botanické zahradě koná mezinárodní květinový festival spolu s několika dalšími událostmi.

Foto: wikimedia.org

Zahrada je otevřena každý den. Pro veřejnost a organizované skupiny jsou k dispozici prohlídky s průvodcem.

Zdroj: malaysia.travel, malaysia-traveller.com

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.