Kouzelná zahrada Isuien: klenot, který naleznete v japonské Naře

Eva Lenská
Cestování
Foto: Patrick Vierthaler/flickr.com

Zavítejme do Nary a pojďme se podívat do kouzelné zahrady Isuien. Uvítá nás půvab přírody, tiché šumění vody a zpěv ptáků. Krásná místa si zaslouží pozornost.

Isuien je překrásná japonská zahrada, která se nachází v centru města Nara a je rozdělena do dvou částí, z nichž každá má pagodu. Přední zahrada má delší historii sahající až do poloviny 17. století. Zadní zahrada, větší z obou, je novější a byla postavena v roce 1899 bohatým obchodníkem.

Vedle zahrady je malé muzeum, ve kterém návštěvníci najdou různé artefakty ze starověké Číny a Koreje. V zahradě je také několik čajoven, kde si můžete dát šálek čaje a k němu pár sladkostí. Ačkoli se za vstup platí, návštěva zahrady se rozhodně vyplatí. V každém ročním období tu něco kvete, je na co koukat a čím se kochat.

Foto: Domenico Convertini/flickr.com

Geniální zahradní designér využil techniku ​​shakkei (vypůjčená scenérie) k začlenění střechy chrámu Todai-ji do pozadí zahrady. Zahrada díky tomu vypadá větší než doopravdy je. Ve skutečnosti má rozlohu asi 13 500 metrů čtverečních. 

Isuien znamená „zahrada založená na vodě“ a tento název je odvozen od skutečnosti, že její rybníky napájí malá přilehlá řeka Yoshikigawa. Všude je k vidění spousta krás. Ostrůvky, stromy, sochy, květiny i kopce. Zahrada je také vyzdobena dekorativními kameny, které byly v oblibě během období Meidži. Pokud navíc toužíte po dalších zážitcích, nedaleko se nachází chrámy Todaiji a Kofukuji, které jsou odtud vzdáleny zhruba 10 minut chůze.

Zdroj: en.wikipedia.org, insidekyoto.com, japan-guide.com

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.