Kalpitiya – oblíbená pláž na Srí Lance, která je nazývána mořskou svatyní

Eva Lenská
Cestování
Foto: Sompop S/flickr.com

Milovníci léta, moře, opalování, potápění a sluníčka zpozorněte! Co takhle si vyrazit na Srí Lanku a navštívit oblíbenou pláž Kalpitiya? 

Kalpitiya se nachází 130 km severně od mezinárodního letiště Bandaranayke v Katunayake. Je známá svou krásou a čistotou. Toto místo je často považováno za budoucnost Srí Lanky. Sbírka 14 ostrovů spolu s vodní lagunou, má v budoucnu obrovské možnosti rozvoje. Pláž Kalpitiya, která se nachází na dalekém severním konci, je vhodným místem pro mnoho vodních sportů a pozorování delfínů a velryb. 

Tento úsek písku přitahuje mnoho turistů a pláž je skutečně obdarována malebnou krásou. Ať už plánujete příjemné opalování na písečných březích, nebo se ponoříte do vody pro zábavu, litovat nebudete. Kalpitiya je obdivována i místní rybářskou komunitou a je nedotčena turistickým průmyslem. Je jedním ze skrytých skvostů na Srí Lance. Oblast je v podstatě takovou mořskou svatyní, v níž můžete potkat mnoho různých mořských tvorů.

Foto: Sompop S/flickr.com

Nejlepší čas pro návštěvu pláže, je po dobu suchých měsíců, nejlépe od října do května. Je to skvělý čas pro vodní sporty, včetně jízdy na kajaku, windsurfingu, šnorchlování a kanoistiky. Pokud chcete spatřit delfíny a vzácné velryby, pak byste měli navštívit pláž Kalpitiya v období od prosince do poloviny dubna, během této doby lze totiž velryby spatřit ve vodě.

Co dalšího můžete na tomto krásném místě zažít? Procházky v písečných dunách, jízdu na džípu nebo návštěvu půvabné korálové zahrady uprostřed oceánu. Národní park Wilpattu se nachází jen 60 km od pláže. Tento národní park je domovem mnoha druhů zvířat, takže jistě bude na co koukat. Tropické klima a horký písek – každý milovník opalování si také přijde na své. Dá se říci, že na tomto místě se vyřádí celá rodina. Jak nadšenci do odpočinku, tak nadšenci do sportovních aktivit. Každý bude mít určitě na co vzpomínat.

Foto: Amila Tennakoon/flickr.com

Zdroj: srilanka.travel, traveltriangle.com

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.