Songaksan – hora nebo kopec? Přibližme si jednu z přírodních krás ostrova Jeju

Eva Lenská
Cestování
Foto: wikimedia.org

Ostrov Jeju nabízí turistům i místním obyvatelům mnoho krás. Řadí se k ním také Songaksan, hora na kterou jsou Jihokorejci hrdí a která tak trochu připomíná kopec.

Hora Songaksan je pýchou Jihokorejců. Nabízí úžasný výhled a možnost dýchat čerstvý vzduch s příchutí a vůní moře. Pokud plánujete cestu na ostrov Jeju, nemůžete ji vynechat. Určitě to bude nezapomenutelný zážitek.

Songaksanu se říká také Mt. Songak. Výraz „san“ v názvu poukazuje na horu, ale Songaksan je ve skutečnosti zajímavý geografický prvek, tady něco mezi kopcem a horou, který vznikl v důsledku sopečné činnosti. 

Foto: wikimedia.org

Tato zvláštní sopka na ostrově Jeju, má dva krátery. První kráter má průměr asi 500 m, obvod 1,7 km. Druhý kráter má průměr asi 400 metrů, hloubku 69 metrů a svisle se naklání.

Songaksan nenabízí mnoho výletů, ale procházka po jeho obvodu poskytuje opravdu krásný výhled na pláž, horizont, oblohu a okolní ostrovy. Za jasného dne je vidět až na ostrov Marado nebo na ostrov Gapa. V této oblasti se také rybaří. Rybáři tu chytají různé ryby, například rybu s názvem acanthopagrus schlegelii.

Foto: Needpix.com

Mnoho turistů, zejména jde o milovníky korejských seriálů, tuto oblast navštěvuje i proto, že se tu natáčel populární historický seriál Dae Jang Geum. Ty ostatní však láká krásný výhled, možnost udělat si působivé fotky a strávit nějakou dobu v lůně přírody. V okolí se také někdy pasou koně, což dělá místo ještě lákavějším. 

Co říkáte, milí cestovatelé? Líbil by se vám nenáročný výlet na Songaksan?

Zdroj: koreaherald.com, befreetour.com, jejutourism.wordpress.com

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.