5 důvodů proč jet na Srí Lanku a 5 míst, která musíte navštívit!

Cestování
Foto: pixabay.com

Srí Lanka je stále lákavějším turistickým cílem. Oficinálním názvem Srílanská demokratická socialistická republika se nachází v jihovýchodní Asii.

Často se jí přezdívá Perla Indického oceánu, najdete zde krásná písčitá pobřeží, nádherně modré moře a přívětivé obyvatele, kteří jsou vlídní a přátelští.

5 důvodů, proč jet na Srí Lanku

Stále ještě nemáte vybrané místo pro svou dovolenou? Je na vašem seznamu i Srí Lanka? Pokud ano, pak pro vás máme hned 5 důvodů, proč stojí za to tenhle rajský ostrov navštívit!

Pořád je tu teplo

Srí Lanka se nachází cca 6-8 stupňů nad rovníkem, takže je zde celoročně teplé klima. Pokud si užíváte teploty pohybující se kolem třicítky, pak se vám na Srí Lance zaručeně bude líbit!

Přátelští obyvatelé

Místní lidé jsou vesměs hodně přátelští a přívětiví. Jasně, najdou se výjimky (jako například prodejci na tržnicích nebo řidiči tuk tuků), ale jinak zde narazíte pouze na samé milé lidi.

Nádherná příroda

Kdo se rád pokochá přírodou, toho nadchnou především nádherně tvarované stromy, které dorůstají nejen zajímavých tvarů, ale i výšek a velikostí.

Chutné ovoce

V létě si rádi pochutnáme na ovoci, které dokáže osvěžit i zasytit, když je venku horko. A ovoce na tomhle rajském ostrově je doslova chuťovou explozí! Ochutnat zde můžete známé i méně známé druhy ovoce.

Levná dovolená

Co se týče exotických dovolených, tak je Srí Lanka pro turisty poměrně levným cílem, byť to místní obyvatelé vidí trochu jinak. Každopádně i s naší českou výplatou si tam užijete spoustu zábavy.

Foto: Pixabay.com

5 míst, která určitě musíte vidět

Zaujaly vás naše přesvědčující důvody, pro které stojí za to odjet právě na Srí Lanku? V tom případě určitě oceníte i tipy na místa, která zaručeně musíte vidět!

1. Sigiriye

Sigiriye neboli posvátná Lví skála je dominantní hora, která bezesporu patří mezi nejnavštěvovanější a nejvyhledávanější turistické cíle. Zajímavostí jsou skalní malby nebo opravdu nádherná vyhlídka z jejího vrcholu.

2. Jeskynní chrámy Dambulla

Další místo, které si určitě nesmíte nechat ujít, jsou jeskynní chrámy, které se nachází v Dambulle. Nutno dodat, že patří k největším chrámům svého druhu nacházejícím se na tomto rajském ostrově. Nadchnou vás vymalované stěny, na kterých budete moci oči nechat.

3. Anuradhapura

Anuradhapura neboli posvátné Královské město najdete v samotném středu severní části Srí Lanky. Lákadlem jsou nejen obrovské stúpy, ale například i posvátné opice Hulmany. Nejlépe uděláte, když si do městečka zajedete na kole.

4. Mihintale

Mihintale neboli Posvátná hora představuje Buddhisty velice významné místo a my jej řadíme na náš seznam – a to právem! Místní král se zde setkal s buddhistickým mnichem a dle tradice právě díky tomuto setkání započala éra Buddhismu v tomto státě.

5. Národní park Yala

Posledním místem, které podle nás stojí za pozornost, je národní park Yala, kde uvidíte nádherné safari a můžete se zde seznámit s divokou faunou a flórou. Volně zde žijí sloni, buvoli a velké množství exotického ptactva.

Foto: pixabay.com
Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.